Menu

Släng inte plåten: 3# tips för överbliven plåt

Har du plåtbitar som bara ligger? Eller har du renoverat taket och fått bitar över? Släng dem inte, du kan ha stor användning av dem. Här kommer tre tips för överbliven plåt.

Plåtens många fördelar

Plåt är ett fantastiskt byggmaterial. Det är förvisso inte vackert som glas eller ger en nostalgisk känsla som en faluröd trähusvägg, men plåten har ändå sin charm. En praktisk charm, förvisso, men så oerhört användbar. Du har alltid nytta av att ha plåt hemma, ifall det regnar in, blir en skada någonstans eller om du behöver skydda något från regn och sol. Plåt kan vara lite otymplig att hantera om det är en större bit, men i annat fall är den lätthanterlig. Du behöver inte heller vara så rädd om den, utan den klarar en vinter under ett snötäcke. Ska du fixa taket på bostadshuset ska du självklart använda ny plåt eller tegelpannor. Söker du förresten en takläggare i Sollentuna, så är VillaTak Experten ditt bästa val.

1# Växthus

Om du vill bygga ett litet växthus med gamla fönster som står mot din husvägg, så är det perfekt att utgå från den plåtbit som du har över. Du kan du snabbt bygga ihop ett växthus och börja driva upp tomatplantor.

2# Utedasset

Om du bor på landet eller har en sommarstuga är det klokt att ha ett utedass. Dels om det kommer mycket gäster, dels om det blir strömavbrott. Du behöver inte bygga något fancy, utan kan utgå från din plåtbit och bygga väggar. Enklaste sättet är att använda lastpallar som du ställer (och stödjer) som väggar, en dörr och sedan plåten som tak.

3# Skydda

Inför vintern kan du använda plåten som skydd: för veden, över den lilla vattendammen eller för att det inte ska regna in i det gamla uthuset. När du använder plåt är det viktigt att plåtkanterna inte är i ögonhöjd.

immunity