Menu

Finansiera din renovering

Renoveringar kan vara ett nödvändigt ont eller bara en rolig sak att göra med sitt hem för att förnya och pigga upp. Men vad gör man om det saknas pengar för renoveringen? Lösningen på det kan se olika ut och det gäller att vara öppensinnad och villig för att kunna hitta en lösning.

För att du ska kunna genomföra din renovering i lugn och ro och anlita företag som https://www.k3måleri.se, kan du följa nedanstående tips. Applicera tipsen på din situation och gör det som passar bäst för dig. Kanske kan dessa tips ge dig inspiration att hitta en egen lösning för att ordna upp din situation.

Fem sätt att finansiera din renovering

Att lösgöra kapital är inte det lättaste, men det går om man vill. Är det en renovering på gång och som måste genomföras omgående, kan det finnas andra saker som måste stryka på foten, men det kan man ta igen senare. Gör så här för att få loss pengar snabbt:

  • Sälj dina märkesprylar. Kläder, skor, väskor och klockor av ett känt märke är bara värt något tack vare märket. Utöver det är det helt vanliga prylar som lika gärna skulle kunna köpas på H&M. Gör dig av med dem och få lättförtjänade pengar.
  • Ta ett blancolån. I värsta fall kan det enda alternativet vara att ta ett lån för att kunna genomföra renoveringen. Gör en ordentlig budget och sätt upp en plan för hur du snabbt kan betala av lånet efter renoveringen. Prioritera lånet innan du köper något annat.
  • Be nära och kära om hjälp. Alla kan hamna i ekonomisk knipa och en oförutsedd utgift i form av en nödvändig renovering är ganska förlåtande. Ett privatlån från vänner och familj kan vara en praktisk lösning.
  • Sälj tv:n som du inte tittar på. De flesta använder sin dator eller mobil för att se på film och serier. Tv:n blir därför en samlingsplats för damm i de flesta hem, kanske även i ditt?
  • Ta ett extraknäck. Det finns många annonser på exempelvis Blocket där folk annonserar om tillfälliga tjänster. Du kanske kan erbjuda en pensionär att klippa deras gräs, eller passa ett barn åt en barnfamilj för att få lite extrapengar.

immunity