Menu

Takfönster, gör det ljusare!

Att montera ett eller flera takfönster kan vara all idé att göra om det är mörkt upp på ovanvåningen. Genom att installera ett fönster gör att allting blir mycket ljusare. Dessutom kan man sätta in ett öppningsbart fönster som hjälper till att förbättra ventilationen om den har varit dåligt sedan tidigare.

Oftast är det inga problem att ha fönstret öppet när det regnar, men vid storm och slagregn bör man tänka på att inte ha fönstret öppet. Vilket kan leda inte bara till fuktskador men att fönstret kan gå sönder om det storma alldeles för mycket.

Det finns många fördelar med att skaffa sig en takfönster modul, dels blir det betydligt lättare att montera, för det är bara till att skruva fast mellan takstolarna och får ett ordentligt underbeslag som är tillverkat av plåt. Samtidigt som det görs en ordentlig tidsbesparing, jämfört med att köpa varje del var för sig.

En montör gör detta oftast under några timmar, om det inte skulle uppstå några problem med att ersätta virke eller annat material som har blivit fördärvat av tidens väder och vind. Montörerna har kunskaperna i sådana fall att kunna rätta till felen. Genom att byta ut det virket som har blivit skadat och ersätta det med nytt. Tar lite extra tid, men inget som är omöjligt.

Vid insättande av ett nytt takfönster i taket, kräver att man gör hål i taket, hela vägen från insidan och ut. För att sedan sätta dit den färdiga takfönster modulen. Därför är det viktigt att beställa rätt storlek som stämmer överens med takstolarna och så vidare.

Vid byte av ett gammalt takfönster är det extra viktigt att beställa ett fönster av samma storlek som tidigare, för att undvika onödiga problem. Dessutom bör man beakta att byte av ett gammalt takfönster kan innebära extra arbete med att vissa konstruktioner i till exempel på takstolen behöver bytas ut. För att få den allra bästa utgångspunkten för takfönstret!

immunity