Menu

Snygga upp hemmet med enkla medel

Att ha ett snyggt hem betyder inte att allting måste vara nytt, fräsch och exklusivt. Tvärtom kan det vara de personliga detaljerna som faktiskt gör helheten komplett i ett hem. Vill man därför uppgradera hemmet så behöver det inte alls vara tal om en helrenovering utan små saker kan göra stor skillnad. I följande inlägg kommer du finna tips på sådant som är billigt och enkelt och som man kan göra själv hemma.

Byt ut dörrar och skåpluckor

Att byta ut innerdörrar och ytterdörrar kan vara ett enkelt sätt att ge hemmet en ny look. Speciellt dörrarna kan bli slitna och det syns i ett gammalt hus om man aldrig bytt dem. Det finns även fördelar med att skaffa nya dörrar, till exempel att de kan isolera ljud och annat bättre än de gamla varianterna. I kök och och badrum kan man byta ut skåpluckor. Det finns många billiga alternativ på bland annat IKEA. Dock bör man fundera på om det verkligen behövs helt nya luckor, eller om man ska måla om dem och byta ut knapparna bara.

Måla om väggarna

Modet när det kommer till att inreda hem kan variera från år till år, och just därför kan det vara svårt att hänga med i svängarna. Att ändra färg eller motiv på väggarna kan dock vara ett enkelt och billigt ingrepp som kan ändra stilen på rummet. Ett tag var det väldigt populärt med fondväggar till exempel, och numera är det mer dova färger som ska ge minimalistiskt intryck. Så istället för att renovera om hela hemmet är det bara att åka ner till färgbutiken och köpa hem några liter färg. Hitta inspiration på nätet genom att kolla på bloggar som skriver om just inredning och design.

Byt ut gardiner och mattor

Något annat som faktiskt tar mycket plats och uppmärksamhet i hemmet är dina tyger i form av gardiner och mattor. Ett tips om du vill byta ut dessa är att du säljer de gamla och köper nya. Det finns även mycket att välja bland om man är intresserad av att handla second hand. Det kanske är ett alternativ som är värt att fundera på om du känner att det är tufft för plånboken att styla om hemmet. Man ska komma ihåg att det går att göra stora förändringar även med små medel, det handlar endast om att man måste vara kreativ och ständigt försöka hitta möjligheter. Det är väldigt populärt att handla på loppisar och om man är lite händig utav sig så kan man se till att de gamla prylarna får nytt utseende på bara några få timmar. Det här kan också ge dig ett unikt hem eftersom det inte är någon annan som har samma saker.

immunity