Menu

Ska du renovera hemma? Här är 4 saker att tänka på

När man ser alla inredningsprogram på tv och man ser Ernst gå omkring och mysa i varje rum han går in i, då blir man ganska sugen på att själv fixa till det hemma. Tapetsera, måla, byta ut köket, göra om det slitna lantstället m.m. Men det är inte bara till att börja renovera rakt upp och ner. Det finns en del saker man måste fundera över och ta i beaktande innan man sätter igång. Här nedan kan du läsa våra rekommendationer och tips om renovering och vad du bör tänka på innan du startar.

Olika regler beroende på vart du bor

Först måste du ta reda på om det är tillåtet att renovera där du bor. Har du en hyresrätt finns det lite olika regler om vad som får göras beroende på vilken hyresvärd du har. Tänk också på att renoveringar i hyresrätter får du nästan alltid betala själv. Bor du i eget hus eller bostadsrätt har du mestadels fria händer att göra vad du vill så länge du inte bor i ett K-märkt hus där det finns särskilda regler för vad som får ändras. Se också till att anlita skickliga hantverkare och att få en offert innan de börjar så ni är överens om pris och utförande.

Gör ditt förarbete väl

Det är alltså viktigt att göra sin läxa ordentligt innan man sätter igång. Att planera och jämföra men också att ta reda på om det går att göra, vad det kostar och om det är tillåtet. Renoveringen ska inte bli ett hastverk utan ett väl genomtänkt och välarbetat projekt. Sedan kan du njuta av ditt nya fina hem i många år framöver, eller i alla fall tills du blir sugen på att renovera igen. Vi utlovar dig kompetenta hantverkare med många års erfarenhet och yrkesskicklighet så du kan kontakta oss med gott samvete så lovar vi att göra dig riktigt nöjd.

immunity