Menu

Lyftredskap för byggnationer i hemmet

Vid de flesta byggarbeten krävs det någon form av lyftanordning eller lyftredskap. Vid laster, personlyft eller lyft av tunga material finns det en risk att det förekommer olyckor. Det är därför mycket viktigt att använda bra redskap, följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter samt anlita kunniga och erfarna hantverkare vid plåtarbeten och byggnationer. Här kan du läsa mer om olika lyftredskap som är vanligt förekommande för byggnationer i hemmet.

Tvåpelarlyft

Tvåpelarlyften är den populäraste pelarlyften hos verkstäder, men den kan även användas vid byggnationer i hemmet. Lyften passar utmärkt för hemmagaraget. Denna kraftfulla lyft kan enkelt lyfta personfordon och ge bra åtkomlighet om du behöver fixa bilen. Den lämpar sig väl för hobbyverkstaden och kan enkelt stuvas undan efter användning. En god idé är att köpa en tvåpelarlyft hos Utrustarna för att säkerställa kvaliteten. Utrustarna.se är marknadsledande när det gäller såväl driftsäkerhet som kvalitet. Här hittar du bland annat tvåpelarlyftar från tyska Weber.

Skruvklämma & plåtlyfthandske

Skruvklämmor och plåtlyfthandskar finns i flera olika modeller och kan användas för att lyfta olika produkter, till exempel plåtar, rör och tuber. Med en plåtlyfthandske kan plåtar lyftas horisontellt, vertikalt och i sidled. Det är viktigt att kontrollera lyftkapaciteten innan användning. Om du är osäker är det alltid bättre att anlita hantverkare. Tänk på att ROT-avdraget gäller för hantverkstjänster vid byggarbeten i hemmet.

Bärhandtag

Bärhandtag underlättar arbetet med olika sorters skivor. Gips-, trä- och glasskivor kan vara svåra att lyfta och hantera. Bärhandtag gör det mycket enklare att bära skivor på egen hand.

immunity