Menu

Anlita hantverkare – Detta ska du tänka på

Det finns många olika tillfällen då man kan vara i behov av att anlita en professionell hantverkare. Ofta är det dock i samband med bygg- och renoveringsprojekt. En hantverkare kan hjälpa dig med de arbetsmoment som du själv inte klarar av, vill hantera eller har tid för att fixa på egen hand. Innan du väljer är det dock viktigt att du säkerställer så att hantverkaren har den kunskap som krävs för just ditt projekt och att hantverkaren är certifierad. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du anlitar en hantverkare för att vara säker på att resultatet blir så bra som möjligt.

Har du aldrig anlitat en hantverkare tidigare kan det vara knepigt att veta exakt vad en hantverkare gör och inte gör. Sanningen är att det finns hantverkare till allt och de allra flesta är väldigt flexibla och kan anpassa sig efter just dina önskemål. Hantverkaren hjälper inte bara till med själva renoveringen eller bygget, utan kan också se till att bistå med material. Vill du köpa material själv så kan du vända dig till Byggmax eller annat byggvaruhus.

Viktiga saker att tänka på när du anlitar hantverkare

1. Läs omdömen och recensioner

På internet kan du hitta mängder med recensioner och omdömen från tidigare kunder. På så sätt har du möjlighet att se hur andra har uppfattat hantverkaren vad gäller kompetens så väl som service.

2. Kontrollera F-skatt

Det är inte roligt att behöva betala mycket för en hantverkare och sedan inse att hantverkaren inte betalar någon F-skatt. Det betyder nämligen att det är du som ses som hantverkarens arbetsgivare och du kommer således att behöva stå för den kostnaden själv. Anlita bara en hantverkare som betalar sin egen F-skatt till punkt och pricka.

3. Försäkringar

Du måste kunna känna dig trygg med att hantverkaren som du väljer att anlita har försäkringar som täcker upp om det skulle uppstå några problem eller skador. En bra, seriös och professionell hantverkare har som minst en ansvarsförsäkring. Försök att hitta en som erbjuder så bra försäkringar som möjligt och naturligtvis även garanti på sitt arbete.

4. Be om offerter

Det finns utan tvekan många saker som du bör tänka på när du anlitar en hantverkare, men ytterligare en sak som du bör göra är att jämföra innan du väljer. Det kan du göra genom att be om offerter från företag och firmor som du finner intressanta. Be om att få så detaljerade offerter som möjligt där alla kostnader och eventuella kringkostnader står angivna.

Obs! Att anlita en hantverkare kan kännas som en dyr och onödig kostnad, men sanningen är att en professionell hantverkare kan säkerställa att ditt bygge eller renovering faktiskt går i lås. Använd dig av ROT-avdraget för att minimera kostnaderna.

immunity